APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Clubman Mans Koenderink overleden

21 augustus 2015 tom 0 Comments

Deze middag, vrijdag 21 augustus, ontvingen wij het trieste bericht dat onze zeer gewaardeerde lid Mans Koenderink is overleden. Mans was niet alleen een groot dierenliefhebber, hij was evenzeer geliefd binnen onze hobby. Hij fokte en showde met veel succes dwerghoenders (sebrights in de kleurslag zilver zwartgezoomd) en diverse duivenrassen zoals de robuuste Engelse Modena.

Oud-bestuurslid Koenderink die bij APKV Het Oosten jarenlang als penningmeester optrad, was ook een betrokken en gastvrij heerschap. Zo stelden zijn vrouw Lies en hij jarenlang hun tuin beschikbaar voor bijeenkomsten van onder meer de Nederlandse Sebright Club. En hij ontving de laatste jaren leden van zusterclubs die bij APKV Het Oosten op hokbezoek gingen. Bij de clubshows en feestavonden van APKV Het Oosten deed Mans eveneens een duit in het zakje: hij regelde bijvoorbeeld de lunch. Niets was hem teveel.

Bij de nationale kleindierenshow Oneto in Enschede was Mans net zo goed betrokken, hij schroomde niet om de handen uit de mouwen te steken. En ondanks dat de gezondheid van Mans de laatste jaren achteruitging, was hij bijna altijd van de partij bij APKV Het Oosten, als vrijwilliger en inzender en als geïnteresseerd volger van de ledenvergaderingen.

Mans Koenderink (geheel links) ontvangt in zijn tuin clubgenoten.

Mans Koenderink (geheel links) ontvangt in zijn tuin clubgenoten.

APKV Het Oosten in het bijzonder en de kleindierensport in het algemeen verliezen een bijzonder aardige clubgenoot. Een echte heer is heengegaan.

#APKV Het Oosten#Mans Koenderink#Oneto

Previous Post

Next Post