APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Nieuwe clubkampioenen APKV Het Oosten

3 oktober 2015 tom 0 Comments

Jan Asbreuk, Joffrey Asbreuk, Johnny Korte, Teun Korte, Benno Schurink, Henk Snijders en Bernard Jorink zijn de nieuwe clubkampioenen van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten. De titelstrijd is vandaag – zaterdag 3 oktober – gehouden in wijkcentrum De Trefhoek in Almelo. De dieren zijn gekeurd door Willem Voskamp (hoenders), Peter Oude Groothuis (konijnen) en Bennie Kleine (sierduiven). Tijdens de keuring is deze fokkersdag door tientallen belangstellenden bezocht.

Jan Asbreuk is met een Belgische haas winnaar geworden bij zowel de rammen als de voesters. Bij de rammen heeft Oude Groothuis een fawnkleurige Nederlandse hangoor dwerg aangewezen als de fraaiste-op-één-na. En bij de voedsters is het opnieuw een Belgische haas van Jan Asbreuk – één van de ereleden van de vereniging – als het fraaiste dier-op-één-na.

Bij de sierduiven is de fraaiste doffer een Hollandse kropper van erelid Henk Snijders de winnaar, voor een Nederlandse hoogvlieger in de kleur schoorsteenveger van Ronald Jansen. Bij de duivinnen komt een zwarte Oosterse roller van Bernard Jorink naar voren als de beste van de dag. Plek twee is voor een Wener midsnavelige tuimelaar in de kleur licht ooievaar, ingezonden door bestuurslid Hans Oldenbroek.

Joffrey Asbreuk heeft het fraaiste grote hoen, volgens keurmeester Willem Voskamp: het gaat om een Maleier. Bij de dwerghoenders zijn meer inzendingen, waardoor er prijzen zijn voor de fraaiste hanen en hennen. Bij de hanen komt Johnny Korte met een sebright kriel in de kleurslag zilver zwart-gezoomd op de eerste plaats, met daarna een modern Engelse vechtkriel van Joffrey Asbreuk. Bij de hennen is het op één een Wyandotte kriel van Benno Schurink (ook erelid) en daarna een sebright kriel van jeugdlid Teun Korte. Teun wordt daarmee tevens winnaar bij de jeugd, voor zijn broer Tom die eveneens sebrights fokt. De broers worden beloond met een fraaie beker voor hun prestatie.

De gezellige fokkersdag is rond 14 uur afgesloten. En na het uitkooien is door leden van APKV Het Oosten het onderkomen in De Trefhoek weer netjes opgeruimd.

#APKV Het Oosten#clubkampioenschap#Fokkersdag

Previous Post

Next Post