APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Hoofdprijs op jubileumshow voor Johnny Korte

5 november 2017 tom 0 Comments

Johnny Korte, lid van APKV Het Oosten, heeft één van de hoofdprijzen gewonnen op de zaterdag 4 november gehouden jubileumshow van de Nederlandse Sebrightclub. Een dier van de Almeloër werd bekroond tot de fraaiste zilver-zwartgezoomde hen op de show met het predicaat 1e Fraai, waarmee de speciaalclub het 50-jarig bestaan vierde. Het evenement met honderden hoenders werd gehouden in het duivensportcentrum in Apeldoorn. De predicaten voor zijn andere sebrights waren ook prima: 1x7F en 2xZeer Goed (ZG) en 95 punten met hennen in de kleur zilver-zwartgezoomd. Een haan in dezelfde kleur werd bekroond met een ZG en 94 punten. Opvallend detail: dezelfde groep hoenders kreeg een week eerder op de Reggeshow in Rijssen een beduidend lager predicaat: Goed (G) met 92 punten.

Prijs voor de fraaiste hen zilver-zwartgezoomd op de jubileumshow van de Nederlandse Sebrightclub. Foto: Johnny Korte

Erelid Benno Schurink van APKV Het Oosten was op de jubileumshow één van de keurmeesters en tevens hoofd van de jury die de beste dieren moest aanwijzen.

#APKV Het Oosten#Nederlandse Sebrightclub#Sebright kriel

Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *