APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Oneto 2021 gaat niet door

17 oktober 2021 tom 0 Comments

De komende, 68ste editie van de Oneto kleindierenshow gaat niet door. Dat heeft het bestuur vandaag – donderdag 4 november – bekendgemaakt. De redenen zijn de uitbraak van het vogelgroepvirus, waardoor al een verbod is ingesteld op het showen van pluimvee en watervogels én de strengere coronaregels. Op de eigen Facebook pagina schrijft de organisatie:

Na ruim een jaar zonder tentoonstellingen vanwege Covid, waren we begonnen aan de voorbereidingen van Oneto 2021. Maar ook dit jaar zitten we weer in de hoek waar de klappen vallen. Vogelgriep en Covid. Na het ingestelde tentoonstellingsverbod voor pluimvee en de diverse daarop volgende meldingen van getroffen pluimveehouders, is nu ook een bezoekverbod ingesteld. Daarbij zijn de Covid criteria voor een doorstroomlocatie aangescherpt en is verdere aanscherping aangekondigd. Dit maakt dat het verder organiseren van Oneto 2021 voor het bestuur niet langer reëel is en wij het besluit hebben genomen om Oneto 2021 af te gelasten. Alle vrijwilligers bedankt voor de gedane inzet en de inzenders bedankt voor jullie vertrouwen. Tot ziens op Oneto 2022!

Previous Post

Next Post