APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Kleine delegatie op Noordshow

9 januari 2019 tom 0 Comments

Vier leden van APKV Het Oosten deden van 3 tot en met 5 januari mee aan de 40ste editie van de Noordshow in Assen, inmiddels officieel Dierenparade Noordshow. Deze bescheiden delegatie had dieren ingestuurd bij de konijnen. De prestaties waren redelijk tot goed te noemen, zonder dat de dieren meededen voor de hoofdprijzen.

Harald Asbreuk kwam in een klasse met ruim veertig Belgische hazen in de haaskleur bij de jonge rammen tot één keer een 7de Fraai (96 punten) en bij de jonge voedsters tot éénmaal 5de F (95 punten). Twee andere jonge rammen werden beide met een Zeer Goed beoordeeld met respectievelijk 93 en 92,5 punten.

Belgische haas van Harald Asbreuk. Foto: Babs Ernst.

Met bijna 160 ingezonden dieren, was de concurrentie bij het ras tan, kleur zwart, bijzonder groot. Andries van Benthem had één jonge ram op de Noordshow in gestuurd en deze kreeg het predicaat ZG met 94,5 punten. Zijn drie jonge tan voedsters kregen eveneens stuk voor stuk als eindbeoordeling een ZG (94,5 en 93,5 punten). Dat is op zich goed, maar in zo’n grote klasse kom je dan niet in de buurt van de prijzen.

Nederlandse hangoor dwerg, bruin. Foto: Babs Ernst.

Bij de Nederlandse hangoor dwergen deden twee leden mee, Babs Ernst en Tom van den Berg. Laatstgenoemde behaalde een geldprijs met een jonge ram in de kleur fawn, predicaat 1F met 95,5 punten. Een ZG was er nog voor vier andere Nederlandse hangoor dwergen in de fawn kleur.

Bij fawn was Tom de enige inzender, en bij bruin was dat Babs. Ze kwam tot twee keer een ZG met haar dieren.

#APKV Het Oosten#Belgische haas#Nederlandse hangoor dwerg#Noordshow Dierenparade Assen#tan

Previous Post

Next Post