APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Drie clubs slaan handen ineen op Noabershow

19 november 2017 tom 0 Comments

Eén van de leden van APKV Het Oosten, Harald Asbreuk, is ook aangesloten bij zustervereniging BPKV Borne. Daarom mocht hij meedoen aan de Noabershow, die dit weekeinde in Hengelo op het programma stond. De vier Belgische hazen kregen van konijnen-keurmeester Martin Kok stuk voor stuk een positieve beoordeling. Met een jonge ram uit de C-klasse (geboren in juli) won hij twee prijzen. De predicaten: 3xF (96 en 95,5 punten) en 1x ZG (94,5 punten).

Fraaie watervogel op Noabershow 2017. Foto: Tom van den Berg

De tweedaagse Noabershow is een gemeenschappelijke kleindiertentoonstelling voor leden van HKSV Hengelo, BPKV Borne en KVO Oldenzaal. Laatstgenoemde vereniging deed ditmaal voor de eerste keer mee. Ook leden van partnerclubs uit het Duitse Emsdetten en Osterwald-Veldhausen kregen de gelegenheid om mee te doen.

Japanse kwartel, wildkleur, op Noabershow 2017. Foto: Tom van den Berg

De regionale samenwerking leidde tot een gezellige show met een grote verscheidenheid aan kleindieren. De teller stond op in totaal 451 dieren, onder meer 147 konijnen, 108 dwerghoenders, 59 grote hoenders en 94 sierduiven.

Klik 1x op de foto voor een vergroting.

#Belgische haas#BPKV#Harald Asbreuk#HKSV Hengelo#KVO Oldenzaal

Previous Post

Next Post