APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Enkele beelden van show seizoen 2019-2020

2 maart 2020 tom 0 Comments

Nederlandse Hangoor Dwerg, van Tom van den Berg. Beeld genomen op de Grenslandshow 2019 in Vriezenveen. Foto: Tom van den Berg

Het seizoen 2019-2020 was voor leden van APKV Het Oosten niet het meest succesvolle ooit. Waar onze leden voorheen hoofdprijzen wonnen – de fraaiste sierduif of het fraaiste konijn van een show – daar moesten de fokkers zich dit seizoen vooral tevreden stellen met veel goede beoordelingen. Natuurlijk werden wel links en rechts kleinere prijzen vergaard. Ook op de grote shows zoals de Oneto in Enschede en de Noordshow in Assen.

Hollandse kropper van Henk Snijders, beeld is genomen tijdens de Grenslandshow in Vriezenveen. Foto: Tom van den Berg

Ook het aantal leden van APKV Het Oosten dat actief meedeed aan shows op lokaal, regionaal en landelijk niveau daalde. Dit seizoen kwamen met name Harald Asbreuk, Tom van den Berg, Bernard en Mark Jorink, Henk Snijders, Babs Ernst en Andries van Benthem (combinatie De Steenhaag) en Robin Woudstra regelmatig met hun dieren naar shows. Met dieren van uitstekende kwaliteit, getuige de diverse predicaten van Zeer Goed (ZG) tot en met Fraai (F).

Oosterse Roller van Mark Jorink, beeld is genomen tijdens de Oneto 2019. Foto: Tom van den Berg

Het is de uitdaging om voor komend seizoen weer met prima hoenders, sierduiven en konijnen op pad te gaan. We wensen vanaf deze plek al onze leden veel plezier toe met hun jonge dieren en alvast succes in het nieuwe showseizoen.

Erelid Henk Snijders maakt zich nog altijd verdienstelijk als vrijwilliger op de Oneto in Enschede. Foto: Tom van den Berg.
#Hollandse kropper#Nederlandse hangoor dwerg#oosterse roller

Previous Post

Next Post