APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Bondsshows komende jaren in Assen

13 maart 2020 tom 0 Comments

De bondsshow voor zowel de veren als de haren zijn voor de jaren 2021, 2022 en 2023 toegewezen aan de Dierenparade Noordshow in Assen. Dat is bekendgemaakt op een bijeenkomst van de Raad van Advies.

De Europashow 2021 wordt gehouden in het Oostenrijkse Tülin. Twee jaar later staat de Europashow mogelijk in Nederland op het programma. Kleindier Liefhebbers Nederland wil die show samen organiseren met de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers Verenigingen (NBS) en de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).

Op de bijeenkomst is ook nog aandacht besteed aan wijzigingen in het tentoonstellingsreglement. Organisaties mogen vanaf heden ook paren hoenders en dwerghoenders vragen. Deze krijgen een aparte prijs, net als bij de trio’s het geval is.

Ook bij de watervogels mogen nu zowel paren als koppels worden ingestuurd. Het aantal meters tussen de kooien moet minimaal 1 meter zijn.

Wat ook wordt gewijzigd wordt in het kader van Dierenwelzijn is dat alle dieren toereikend van water en voer voorzien moet zijn. Organisaties/inzenders mogen gebruik gaan maken van eigen water- of voerbakjes.

#Bondsshow#Noordshow Dierenparade Assen

Previous Post

Next Post