APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Eervolle vermeldingen

20 juni 2020 tom 0 Comments

Het was ons eerlijk gezegd ontgaan, maar op de bondsshow van de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbersverenigingen (NBS) kwam één van de leden van APKV Het Oosten uitstekend voor de dag. Op dit nationale kampioenschap voor sierduiven, ondergebracht op de 59e Gelderlandshow in Wijchen, behaalde René Snijders mooie predicaten bij de Oud-Hollandse Kapucijnen. Op diezelfde show werden konijnen van combinatie De Steenhaag uit Almelo – Babs Ernst en Andries van Benthem – eveneens voorzien van prima beoordelingen. Deze combinatie fokt Tans in de kleur bruin (en destijds ook nog zwart) en Nederlandse Hangoor Dwergen, eveneens in de kleur bruin.

Archieffoto: Tan van Andries van Benthem, fraaiste konijn op twee na op Fokkersdag APKV Het Oosten. Foto: Tjamme Kamst

Konijnen

Bij de Tans behaalde de combinatie De Steenhaag bij zwart een 1F en een 2F. De dieren, jonge voedsters, behaalden daarbij beiden 95,5 punten. Bij de bruine dieren kwam een jonge ram uit april 2019 tot een score van 96 punten en het predicaat Fraai.

Bij de Nederlandse Hangoor Dwergen kregen alle vier ingezonden dieren aan het einde van de beoordeling het predicaat Zeer Goed, meer in het bijzonder 1ZG 94,5 punten, 2ZG 94,5 punten en tweemaal ZG met 94 punten.

Sierduiven

Op de NBS bondsshow met 112 rassen en 1.800 sierduiven, plus 600
Arabische Trommelduiven, was namens APKV Het Oosten als inzender René Snijders present. Zijn Oud-Hollandse Kapucijnen, in de kleur wit en rood gemonnikt en roodgetijgerd gemonnikt, maakten in enkele gevallen indruk op de keurmeester. Met name zijn witte duiven hadden de vereiste topvorm. Met plek één en twee in deze klasse deed René het supergoed, de scores voor de jonge duivinnen bedroegen 96 en 95 punten.

#Bondsshow#Gelderlandshow#NBS#Oud Hollandse Kapucijn#tan

Previous Post

Next Post