APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Commissie op onderzoek

30 januari 2021 tom 0 Comments

De voorzitters van Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) en de Nederlandse Bond van Sierduiven liefhebbers verenigingen (NBS) hebben een gezamenlijke verklaring opgesteld over de situatie rond de Dierenparade Noordshow.

Er wordt vooralsnog geen duidelijke mening gegeven over het voornemen van de organisatie om de Noordshow te verhuizen van zowel locatie als datum.

Gevolgen verhuizing Noordshow

De Noordshow kan niet meer terecht in de TT Hallen in Assen, omdat de eigenaar het onderkomen wil verkopen. Bij de zoektocht naar een nieuw onderkomen, koos de Noordshow voor de optie om te verkassen naar de Evenementenhal in Hardenberg. Daar kan de Noordshow echter alleen half december terecht. Wanneer de Noordshow dat plan doorzet, komen diverse andere shows mogelijk in problemen, inclusief grote shows als de Oneto (begin december) en de Gelderlandshow (half december).

Toekomstbestendig showen

De bondsvoorzitters stellen nu een commissie in die onderzoek moet doen naar ’toekomstbestendig showen’. Wat dat precies inhoudt en wie in die commissie zitting nemen is nog onduidelijk.

Vraagtekens blijven

Of de Noordshow wel of geen toestemming krijgt voor de omstreden en op sociale media al veelbesproken verhuizing, blijft eveneens met vraagtekens omgeven. De datum waarop het facilitair bureau bekendmaakt welke shows groen licht krijgen en welke niet is verschoven naar uiterlijk 28 februari.

De volledige tekst van de verklaring is te lezen op de site van de KLN.

#Evenementenhal Hardenberg#Gelderlandshow#Kleindier Liefhebbers Nederland#NBS#Noordshow#Oneto kleindierenshow

Previous Post

Next Post