APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Eindelijk actie!

22 september 2021 tom 0 Comments

Door corona hebben de leden van APKV Het Oosten lange tijd alleen thuis van hun dieren kunnen genieten. Daar gaat volgende week zaterdag, 2 oktober, eindelijk verandering in komen. We kunnen dan onze jongdierendag houden. Dat doen we voor het eerst samen met onze zusterverenigingen BPKV uit Borne en HKSV uit Hengelo.

De jongdierenkeuring is ondergebracht bij Bloemenvereniging Floriala, gelegen aan de Twickelerblokweg 8 in Borne. De ingeschreven dieren worden vanaf 13.00 uur beoordeeld door deskundige keurmeesters. Het leuke is dat belangstellenden de keuring ter plekke kunnen volgen. Zo krijg je een goed beeld van een keuring: waar let een keurmeester op, op welke onderdelen worden de dieren beoordeeld en hoe weet je nu of een dier een prijs gaat winnen of niet?

APKV Het Oosten heeft aansluiting gezocht bij deze jongdierenkeuring in Borne om zo samen de kleindierenhobby te promoten. En ook is er een sportief aspect, want er is nu meer concurrentie.

Prijzenschema

Wel heeft APKV Het Oosten voor de eigen leden een apart prijzenschema:

De inzender van het fraaiste konijn wint 10 euro, evenals de fokkers van het fraaiste hoen en de fraaiste sierduif. Wanneer in een diergroep meer dan vijftien dieren zijn ingezonden, dan krijgt de fokker van het fraaiste dier op één na een prijs van 7,50 euro.

#BPKV Borne#Fokkersdag#HKSV Hengelo#Jongdierendag

Previous Post

Next Post