APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Shows in regio afgelast

16 oktober 2021 tom 0 Comments

Twee gerenommeerde kleindierenshows in deze regio, de Reggeshow in Rijssen en de Grenslandshow in Vriezenveen, zijn afgelast. Vooral het niet doorgaan van de Reggeshow is een tegenvaller, want de 100-jarige vereniging De Eendracht had daar in het jubileumjaar uiteraard goede sier mee willen maken.

De edities Reggestreek en Almelo van dagblad De Twentsche Courant Tubantia publiceerden eerder deze week een verhaal over de achtergrond van het niet doorgaan van de Reggeshow. Dat verhaal staat ook op de website van de krant www.tubantia.nl/reggestreek De Reggeshow zou traditiegetrouw in de herfstvakantie worden gehouden, op 22 en 23 oktober.

Geen vergunning

Voor het niet doorgaan van de tweejaarlijkse Grenslandshow in de manege van de Vjenneruiters in Vriezenveen luidt de verklaring tot nog toe dat de gemeente Twenterand geen vergunning voor de show wil afgeven. De Grenslandshow stond in november op de agenda.

Kater

Wat het aantal inschrijvingen voor de Reggeshow betrof, dat hield aanvankelijk niet over. Er waren nog geen 500 dieren aangemeld, door actie vanuit het bestuur werden nog fokkers gestimuleerd alsnog dieren op te geven. Uiteindelijk liep het aantal inschrijvingen nog op naar de 600. En toen bleek dat De Eendracht onvoldoende mensen op de been kon krijgen, die wilden meewerken aan het controleren op het coronatoegangsbewijs. Alle moeite was voor niets. De club zit nu met een kater en een flinke financiƫle tegenvaller omdat al de nodige kosten waren gemaakt.

Geld teruggestort

Fokkers die hadden inschreven ontvingen een keurige brief, waarin de afgelasting werd gemeld. De inschrijfgelden werden inmiddels terug gestort op rekening van de inschrijver.

Previous Post

Next Post