APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Mooie scores op Keistadshow

28 november 2021 tom 0 Comments

Drie leden van APKV Het Oosten deden dit weekeinde met succes mee aan de jaarlijkse, 48ste Keistadshow in Amersfoort, een nationale show met louter sierduiven. Vader en zoon Jorink waren zoals te doen gebruikelijk van de partij met hun Oosterse rollers in de kleuren zwart en geel, terwijl Gerrit Hinnen enkele Oud Hollandse meeuwen in twee kleurslagen had ingezonden.

Met een jonge duivin in de kleur zwart behaalde Bernard Jorink de hoogste score, 96 punten. Met twee andere jonge duivinnen in dezelfde kleur kwamen uit op 95 en 94 punten. De ingezonden oude duiven in zwart werd eveneens met 95 punten beloond. Al met al een prima score. Tekst gaat verder onder de foto.

Oosterse roller, zwart, deze jonge duivin van Bernard behaalde 96 punten op de Keistadshow. Foto: Mark Jorink

Goede kwaliteit

Ook Mark Jorink bewees over duiven van goede kwaliteit te beschikken. Hij deed mee met vier Oosterse rollers in de kleurslag geel. De beste werd ditmaal een jonge duivin met een eindscore van 95 punten. De overige duiven – een jonge doffer, een oude duivin en een oude doffer behaalden 94 en 93 punten. Tekst gaat verder onder de foto.

Oosterse roller in geel van Mark Jorink, deze jonge duivin behaalde 95 punten op de Keistadshow. Foto: Mark Jorink

Oud Hollandse meeuwen

De zes Oude Hollandse meeuwen van Gerrit Hinnen deden daar in kwaliteit niet altijd voor onder. Met een groep duiven in de kleurslag blauwschild zwartgeband vielen met name een oude en een jonge duivin bij de keurmeester in de smaak. Beide vogels behaalden 95 punten. Ook had Gerrit nog een jonge doffer mee in de kleurslag Rood zilverschild geband, met ditmaal bleef het puntentotaal op 92 steken.

Oude Hollandse meeuw van Gerrit Hinnen, deze jonge duivin behaalde op de Keistadshow 95 punten.
#Keistadshow#Oosterse rollers#Oud Hollandse meeuw

Previous Post

Next Post