APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Alleen pelsdieren op IJsselvliedtshow

25 september 2022 tom 0 Comments

Tom van den Berg deed namens APKV Het Oosten met vijf konijnen mee aan de 31ste IJsselvliedtshow. Zijn Nederlandse hangoor dwergen vielen niet in de prijzen op de tentoonstelling in het ruitersportcentrum in het Gelderse stadje Hattem.

Prima predikaat

Een jonge voedster in de kleur fawn kreeg wel een prima predikaat, 1F met 95 punten, op het evenement van de vereniging Nut en Sport Wezep en omstreken. Andere predikaten voor zijn dieren, 3xZG voor een oude ram (kleur fawn) en een jonge voedster (fawn) en een jonge voedster in de kleur madagascar. De beste NHD in een klasse van 39 dieren werd een jonge, konijngrijze voedster van Gert Fictorie met de beoordeling 1F, 96 punten.

Nederlandse hangoor dwerg, madagascar, ZG op IJsselvliedtshow. Foto: Tom van den Berg

Hoofdprijzen

De hoofdprijzen op deze show waar hoenders en sier- en watervogels ontbraken – showverbod vanwege uitbraak vogelgriep – waren voor Wim Lindeboom. Hij behaalde liefst twee keer een Uitmuntend, voor een zilvervos (jonge ram, 98 punten) en een bruingrijze Hollander (98 punten). De zilvervos werd gekozen tot het fraaiste konijn van de IJsselvliedtshow. Lindeboom, ook actief als konijnenkeurmeester, was overigens de voorzitter van de organisatie van deze tentoonstelling.

Previous Post

Next Post