APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Grenslandshow: weerzien met oude bekenden

5 november 2022 tom 0 Comments

Leden van diverse kleindierverenigingen uit de omgeving van Almelo zagen elkaar eindelijk weer eens tijdens een tentoonstelling. Ondanks de maatregelen om uitbraken van vogelgriep in te dammen – waardoor er geen hoenders en watervogels op shows worden toegelaten – besloot Nut en Genoegen uit Vriezenveen de tweejaarlijkse Grenslandshow wel door te laten gaan.

In de manege aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen werden derhalve alleen konijnen, sierduiven, cavia’s en oorspronkelijke duiven toegelaten. Het werd voor veel fokkers een weerzien met oude bekenden, omdat het aantal shows momenteel beperkt is. Tussen de kooien werd weer gezellig, ouderwets over de keuringen gesproken, over de toekomst van de hobby en kreeg de organisatie lof en hulde toegezwaaid om de show in elk geval door te laten gaan. Ook in 2023 staat de Grenslandshow weer op de kalender.

Onder foto’s gaat de tekst verder, klik 1xop de foto om foto te vergroten.

Helaas viel APKV Het Oosten vooral op omdat slechts één lid had ingeschreven. Die fokker, Tom van den Berg, viel ditmaal niet in de prijzen met zijn Nederlandse Hangoor Dwergen. Een oude ram kreeg nog 1F met 95,5 punten en twee jonge rammen bleven steken op ZG 93,5 punten.

De belangrijkste prijzen waren voor Albert Berkhof bij de sierduiven – fraaiste duif van de show met een Chinese meeuw, 97 punten terwijl een Vlaamse reus in de kleur konijngrijs van M. Klarnebeek met een 1U 98 punten als fraaiste konijn werd gekozen.

#Grenslandshow#Nederlandse hangoor dwerg#Nut en Genoegen#Vriezenveen

Previous Post

Next Post