APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Succes in Friesland

16 oktober 2022 tom 0 Comments

Eén van de leden van APKV Het Oosten deed met succes mee aan de Kompenijster Show in het Friese Jubbega. Met zijn zes Nederlandse hangoor dwergen, in de kleurslag fawn, behaalde Tom van den Berg prachtige predikaten: 4xFraai (F), waarvan éénmaal met een score van 96,5 punten en 2xZeer Goed (ZG). Hij won met een jonge ram één van de prijzen.

Vanwege de opgelegde beperkingen door de vogelgriep uitbraken, zoals vervoersverboden, waren er geen hoenders op deze show, waar ook het kampioenschap van Friesland was ondergebracht.

Kampioenschap

Voor inzenders van Nederlandse hangoor dwergen gold De Kompenijster Show in multifunctioneel gebouw De Kompenije ook als de Friese districtsshow van de Nederlandse Hangoor Dwergen Club (NHDC). Er waren 72 Nederlandse hangoor dwergen (NHD) ingeschreven , in elf verschillende kleurslagen, waar onder fawn.

De fraaiste NHD – tevens fraaiste konijn van de gehele show op één na – werd een jonge ram in de kleur blauw van de combinatie Jongstra met een 1F 97 punten. Deze combinatie had ook het fraaiste konijn van de show met een witte rex. De jonge voedster kreeg het predikaat Uitmuntend.

Fraaiste NHD op de Kompenijster Show in het Friese Jubbega. Foto: Tom van den Berg

#Kompenijstershow#Nederlandse hangoor dwerg

Previous Post

Next Post