APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Prima prestaties op Noordshow

20 januari 2023 tom 0 Comments

Vier leden van APKV Het Oosten behaalden deze week links en rechts prijzen op 42e nationale tentoonstelling Dierenparade Noordshow, die in de Evenementenhal in Hardenberg werd gehouden. Bij de sierduiven deden Robin Woudstra met enkele Hollandse kroppers en Bertus Bos met verschillende Raadsheren van zich spreken. En bij de konijnen waren er fraaie predikaten en prijzen voor Harald Asbreuk bij de Belgische hazen en Tom van den Berg bij de Nederlandse Hangoor Dwergen. Hoenders en watervogels ontbraken op de Noordshow door het showverbod voor deze soorten om de verspreiding van de besmettelijke vogelgriep zoveel mogelijk te voorkomen.

Tekst loopt verder onder de foto’s, voor een vergroting klink 1x op de afbeelding.

Sierduiven

Robin Woudstra had acht Hollandse kroppers ingestuurd, in twee kleurslagen. Hij behaalde vier keer 96 punten: met een oude doffer, twee jonge doffers en een jonge duivin. Allemaal in de kleur blauwbont zwartgeband.

Bertus Bos was de enige inzender van Raadsheren. Van zijn vier duiven kreeg een oud-duivin in de kleur rood getijgerd 96 punten. De drie oude doffers in de kleur rood gemonnikt bleven steken op 95 punten of iets lager.

Konijnen

Tom van den Berg deed mee met drie Nederlandse Hangoor Dwergen in de kleurslag fawn. Hij is momenteel de enige fokker die ook dieren laat zien op shows in deze kleurslag in Nederland. Een oude ram was de beste met het predikaat Fraai en een hoge score van 96,5 punten. Een jonge ram kreeg eveneens het predikaat Fraai, ditmaal met 96 punten.

Harald Asbreuk draaide zoals altijd mee in de top met zijn Belgische hazen. Van de zes ingezonden konijnen ontvingen vier dieren in de haaskleur het predikaat Fraai. Bij de jonge rammen met 95,5 (4F) en 95 punten. Bij de jonge voedsters 95 en 96 (4F) punten.

Al met al bleven de leden van APKV Het Oosten buiten de hoofdprijzen, maar wel werden onder meer prijzen van de speciaalclubs in de wacht gesleept.

#APKV Het Oosten#Belgische haas#Hollandse kropper#Nederlandse hangoor dwerg#Noordshow#Raadsheer

Previous Post

Next Post