APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Historische avond: oprichting Regio Oost

5 maart 2023 tom 0 Comments

Kleindier Liefhebbers Overijssel is niet meer. Clubs en fokkers uit Twente, de Achterhoek en Salland vormen nu formeel de Regio Oost, één van de vijf regio’s van Kleindier Liefhebbers Nederland. Tijdens een goed bezochte bijeenkomst bij horecabedrijf De Zevenster nabij Hengelo is op woensdagavond 1 maart een bestuur benoemd.

Het eerste bestuur van de Regio Oost bestaat uit voorzitter Dick Boers uit Den Ham, vice-voorzitter Gerrit Laarman uit Ruurlo, secretaris Erna Sanders uit Borne, penningmeester Johan Jansen uit Etten en de bestuursleden Hans Zandbergen uit Vriezenveen en Ineke Bosch uit Zwolle. Allemaal ervaren bestuursleden, die het vertrouwen kregen vanuit de zaal.

Dick Boers vroeg de aanwezigen om het bestuur zoveel mogelijk te voorzien van ideeën, omdat we alleen gezamenlijk het houden, fokken en show van kleindieren toekomstbestendig kunnen maken. Het bestuur gaat zich ook bezighouden met het schrijven van een begroting, omdat er nog geen budget is. Vanuit KLN heeft de Regio Oost een bedrag van 3.000 euro gekregen om de eerste onkosten te kunnen betalen.

Een van de kostenposten wordt een prijzenpakket voor de eerste Regio Oost kampioenschappen, die nog aan een show uit die regio moet worden toegewezen. Eén van de kandidaten is de Grenslandshow in Vriezenveen, waar ook het 100-jarig bestaan van APKV Het Oosten wordt gevierd.

#Regio Oost

Previous Post

Next Post