APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Uit de oude doos

8 september 2023 tom 0 Comments

Jammer genoeg is het archief van APKV Het Oosten in de loop der jaren voor een groot deel verloren gegaan. Met name nu we het eeuwfeest vieren – tijdens de Grenslandshow op 3 en 4 november in Vriezenven – is het bijzonder lastig om echt ver terug te kijken in de geschiedenis van de club. Gelukkig zijn tegenwoordig online veel zaken terug te vinden. Daarom plaatsen we vanwege het 100-jarig bestaan af en toe artikelen uit het digitale krantenarchief Delpher.

De foto en de tekst boven dit verhaal stamt uit dagblad Tubantia van 23 november 1973. Het betreft de opening van de Bandstadshow, een festijn dat veel van onze oudere leden zich nog heel goed kunnen herinneren.

Provinciale show

Het onderstaande verhaal komt uit 1964, uit het Twents dagblad Tubantia. In dit geval is de verslaggever aanwezig geweest bij de officiĆ«le opening van Provinciale Pluimvee Tentoonstelling die bij APKV Het Oosten was ondergebracht. In de grote zaal van het Cultureel Centrum om precies te zijn, op de locatie waar anno 2023 het Theaterhotel staat. Er werd destijds zelfs gesproken over een ‘eigen tentoonstellingsgebouw’ voor de toen nog twee kleindierverenigingen in Almelo, APKV en Het Oosten.

#100 jaar APKV Het Oosten

Previous Post

Next Post