APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Uit de oude doos, 2

17 september 2023 tom 0 Comments

Prachtig om terug te lezen, een verslag van de opening van een show van APKV in november 1967. Zie afbeelding hieronder. Wethouder Trienen nam die opening voor zijn rekening. Daarbij zei hij volgens een verslaggever van dagblad Tubantia: ‘de kleindierenteelt is een goede vorm van vrijetijdsbesteding waaraan de overheid in de toekomst werkelijk aandacht aan moet besteden…’.

Tekst gaat verder onder de foto van het krantenartikel:

Een verslag uit 1960, uit het Twentse dagblad Tubantia (foto hieronder), gaat over de enorme belangstelling van inzenders om mee te doen aan de show. En dat de tentoonstellingslocatie eigenlijk te klein is. Zelfs de koffiekamer van die locatie – het cultureel centrum – wordt nog gebruikt voor de show. Het kakel en gekraai is zo overheersend, dat tijdens de opening wordt besloten om de zaallichten te dimmen. Daarna worden de hoenders rustiger en kunnen de aanwezigen de sprekers weer verstaan…

#APKV

Previous Post

Next Post