APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Stadspenning Almelo voor APKV Het Oosten

5 november 2023 tom 0 Comments

Het was een bijzondere en geweldige verrassing op de openingsbijeenkomst van de Grenslandshow in Vriezenveen, waar APKV Het Oosten het eeuwfeest vierde in samenwerking met Nut & Genoegen Vriezenveen en Nut & Sport Vroomshoop. Loco-burgemeester en wethouder Arjen Maathuis onderscheidde APKV Het Oosten met de Stadspenning van de gemeente Almelo.

De Stadspenning wordt toegekend aan personen, instanties of verenigingen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor Almelo. Het is een blijk van grote waardering door het gemeentebestuur voor 100 jaar waarin leden van APKV Het Oosten zich als ware ambassadeurs van de gemeente hebben gedragen. Door een bijdrage te leveren aan het in stand houden van bijzondere, cultuur-historische rassen en door de prestaties op shows in binnen- en buitenland.

Details

Maathuis had zich goed voorbereid. Hij hield een betoog met aandacht voor opvallende details uit onze hobby om te illustreren hoeveel onze leden soms over hebben voor onze dieren. Zoals het verhaal dat ons lid Bernard Jorink in de jaren zestig op de brommer vanuit Almelo naar Den Haag reed, om met een aantal sierduiven mee te doen aan een show in de Houtrusthallen. Een verhaal dat de regionale media ook hebben opgepakt. Onze voorzitter Harald Asbreuk nam vervolgens de Stadspenning in ontvangst.

(tekst gaat verder onder de foto).

Samenwerking

De officiƫle opening van de Grenslandshow kwam voor rekening van Jan-Dirk Nijkamp, voorzitter van Kleindier Liefhebbers Nederland. Hij legde in zijn speech de nadruk op het grote belang van samenwerking in onze liefhebberij, om zo bijvoorbeeld een show als die in Vriezenveen overeind te houden. Ook Nijkamp kwam niet met lege handen, hij schonk APKV Het Oosten een prachtige plaquette.

De samenwerking werd aan het slot van de Grenslandshow nog eens in praktijk gebracht. Leden van de drie samenwerkende clubs ruimden de kooien en alle aankleding van de show in een uurtje op. En vervolgens werd nog even nagepraat onder het genot van een broodje bal.

#APKV Het Oosten#gemeente Almelo#Grenslandshow#Kleindier Liefhebbers Nederland

Previous Post

Next Post