APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Fokkers APKV Het Oosten in beeld in Kleindier Magazine

11 april 2015 tom 0 Comments

Leden van APKV Het Oosten hebben de kolommen gehaald van het jongste nummer van Kleindier Magazine, nummer 4 van jaargang 129 om precies te zijn. In het orgaan van Kleindier Liefhebbers Nederland komen onze mensen voor in de verslagen over één van de weinige tentoonstellingen die afgelopen seizoen zijn doorgegaan, de Noordshow in Assen. In het verslag over de sierduiven wordt Henk Snijders uit Almelo genoemd in een stukje over de Hollandse kroppers. Snijders, erelid van APKV Het Oosten, wordt geroemd omdat zijn Hollandse kroppers de beste waren in de kleurslagen blauwbont zwartgeband, geelbont en blauwzilverbont. Over de kwaliteit is de schrijver van het stuk, Jouke van de Siepkamp, duidelijk: ,,…ook hier fraaie dieren en zeer goede actie en blaaswerk…”

Bij de konijnen schrijft keurmeester Martink Kok het verslag. En daarin benoemt hij de Belgische hazen van de familie Asbreuk: ..Asbreuk bracht weer een paar prima dieren.” En van één van die topdieren wordt ook een foto geplaatst (zie hierboven) van de fotograferende familie Willem en Martin Hoekstra.

Al met al prima reclame voor APKV Het Oosten, al is het aantal leden dat dieren inzendt op de grote shows zoals de Noordshow wel eens groter geweest.

Previous Post

Next Post