APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Erelid Gerrit Afink overleden

12 maart 2015 tom 0 Comments

Erelid Gerrit Afink is 5 maart 2015 op de gezegende leeftijd van 99 jaar overleden. Afink zou dit jaar nog worden gehuldigd omdat hij liefst 75 jaar lid van de vereniging APKV Het Oosten is geweest. De voormalig politieman – Afink heeft met hart en ziel bij het recherche gewerkt – wordt herinnerd als een succesvol liefhebber: met welke diergroep hij ook aan tentoonstellingen meedeed, steevast lukt het Afink om in de prijzen te vallen. Hij heeft tot op hoge leeftijd nog meegedaan aan shows, de laatste jaren met zwarte kleurdwergen. Daarmee is ook de cirkel rond want de AlmeloĆ«r is ooit begonnen met het fokken en showen van konijnen van het ras Tan. Met die dieren zijn de eerste successen gekomen, waardoor hij onder meer dieren naar het buitenland heeft verkocht. En nadat hij besloot om de dieren weg te doen, is hij nog vaak aanwezig op bijeenkomsten van APKV Het Oosten.

Previous Post

Next Post