APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Korte met Sebright krielen op 1, 2 en 3

18 september 2015 tom 0 Comments

Ons clublid Johnny Korte uit Almelo behoort al enkele jaren tot de meest succesvolle inzenders met zijn dwerghoenders van het ras sebright. Hij heeft in 2015 opnieuw topdieren gefokt, want tijdens de jaarlijkse sebright fokkersdag – op 30 augustus in het Twentse Beckum – staan de zilver zwartgezoomde sebrights van Korte bij de hennen op de plekken 1, 2 en 3.

Johnny Korte tijdens de prijsuitreiking van de jaarlijkse sebrightclub fokkersdag. Foto: Dennis Voortman

Johnny Korte tijdens de prijsuitreiking van de jaarlijkse sebrightclub fokkersdag. Foto: Dennis Voortman

Al deze hennen krijgen het predicaat Fraai. Kort heeft bovendien nog een haan ingestuurd. Dit dier ontvangt het predicaat Zeer Goed met een puntentotaal van 95. De dwerghoenders zijn beoordeeld door keurmeester Ronnie Vos uit Hengelo.

#APKV Het Oosten#Johnny Korte#Sebright kriel

Previous Post

Next Post