APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Drie leden APKV Het Oosten op Gelderlandshow

28 december 2016 tom 0 Comments

De leden Harald Asbreuk, Tom van den Berg en René Snijders van APKV Het Oosten deden half december mee aan de 55e Gelderlandshow . Deze nationale tentoonstelling, inclusief provinciale bondsshow van Gelderland, werd gehouden in het Olympic sport- en evenementencentrum in Wijchen. Vanwege de maatregelen rond de vogelgriep werden alleen pelsdieren en sierduiven toegelaten.

Bij de konijnen viel Harald Asbreuk in de prijzen met zijn beide Belgische hazen in de haaskleur. Een jonge voedster kreeg een 1F met 96 punten en een jonge ram een 1F met 95,5 punten.  Hij won een zilveren bondsmedaille.

Bij de Nederlandse hangoor dwergen waren de predicaten voor de dieren van Tom van den Berg redelijk: tweemaal Zeer Goed, voor een oude konijngrijze ram en voor een jonge fawn-bonte voedster in de AOC-klasse.

René Snijders had een verschillende oud-Hollandse kapucijnen ingestuurd bij de sierduiven. Met wit behaalde hij 95 en 94 punten. En met in de kleurslag rood gemonninkt een keer 94 punten voor een oude duivin en eveneens 94 punten voor een jonge duivin. Bij de kleurslag roodzilver geband gemonnikt kreeg een oude doffer 94 punten en bij de geeldzilver geband gemonnikt was een jonge doffer goed voor 93 punten.

#Belgische haas#Gelderlandshow#Nederlandse hangoor dwerg#Oud Hollandse Kapucijn

Previous Post

Next Post