APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Prijzenregen voor Harald Asbreuk op Noordshow

12 januari 2017 tom 0 Comments

Slecht twee leden van APKV Het Oosten deden mee aan de 38e Noordshow, de nationale tentoonstelling van konijnen, cavia’s, sierduiven en kleine siervogels in de TT Hall in Assen. Die bescheiden deelname was goed te verklaren: door de uitbraak van het vogelgriepvirus en het ingestelde vervoers- en tentoonstellingsverbod voor hoenders en watervogels, werd een streep gezet door de bondsshow voor de hoenders.

Bij de konijnen hadden Harald Asbreuk en Tom van den Berg dieren ingestuurd. Laatstgenoemde was tevreden met de predicaten voor zijn Nederlandse hangoor dwergen in de kleurslag fawn. Zo kreeg een jonge ram een 1ZG met 94,5 punten. Deze ram werd verkocht naar een liefhebber uit Israƫl. Een andere jonge ram kreeg ZG 93,5 punten. En ook zijn beide andere rammen behaalden het predicaat ZG.

Harald Asbreuk kwam met zijn Belgische hazen wel thuis met een hele arm vol prijzen: met drie dieren behaalde hij zes prijzen. De predicaten waren bovendien geweldig. Bij de jonge rammen was er een 2F met 96,5 punten en twemaal een ZG predicaat, beiden dieren bleven steken op 94,5 punten. Bij de jonge voedsters waren de predicaten andermaal top: 1xF met 95,5 punten, 1xF met 95 punten en 1xZG met 94 punten.

Previous Post

Next Post