APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Weinig animo voor Noordshow

2 maart 2018 tom 0 Comments

Slechts twee leden van APKV Het Oosten deden in januari mee aan de 39e Noordshow in de TT Hallen in Assen. Dat was in het verleden wel eens anders, maar het aantal actieve fokkers binnen onze vereniging liep de laatste jaren jammer genoeg sterk terug. Beide inzenders deden mee bij de konijnen.

Belgische haas van Harald Asbreuk. Foto: Tjamme Kamst

Met zijn Belgische hazen kwam Harald Asbreuk erg goed voor de dag wat betreft de vergaarde predicaten. Vijf van de zes in gezonden dieren kregen een Fraai (F) en één voedster een Zeer Goed (ZG). De hoogste score behaalde Harald met een andere voedster: 96,5 punten. De concurrentie was erg groot in deze klasse. Harald bewees over de gehele linie andermaal bij de topfokkers te horen. Een compliment was op zijn plaats.

Bij de eveneens grote klasse Nederlandse hangoor dwergen deden de fawn-kleurige dieren van Tom van den Berg niet mee om de prijzen. Dat hij zowel bij de rammen als de voedsters de fraaiste fawn had ingestuurd was een troostprijsje, de predicaten kwamen niet hoger dan ZG 93,5 punten. Wel verkocht hij dieren naar het buitenland, één ram ging naar Spanje en één naar Italië.

De Noordshow was getroffen door de maatregelen rond de vogelgriep, waardoor de show het andermaal moest stellen zonder hoenders, grote siervogels en watervogels.

#APKV Het Oosten#Assen#Belgische haas#Nederlandse hangoor dwerg#Noordshow

Previous Post

Next Post