APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Erelid Jan Asbreuk overleden

2 maart 2018 tom 0 Comments

Heden bereikte ons het trieste bericht dat Jan Asbreuk uit Albergen eerder vandaag is overleden. Jan Asbreuk was erelid van APKV Het Oosten.

Jan Asbreuk bekijkt in alle rust en in een voor hem karakteristieke pose de dieren op de fokkersdag van APKV Het Oosten. Foto: Tom van den Berg

Wie Jan Asbreuk heeft gekend, kan niet anders dan bevestigen dat hij een zeer vriendelijke man was. Hij stelde zich altijd bescheiden op. Toch werd hij ook gerespecteerd om zijn kennis van dieren, van konijnen in het bijzonder. En met name met zijn geliefde ras, de Belgische haas, behaalde Jan Asbreuk vele successen.  De laatste jaren ging hij niet meer zo vaak op pad met de konijnen, maar op de jaarlijkse fokkersdag was hij steevast van de partij. Bovendien draaiden zijn konijnen altijd mee in de top.

Het geliefde ras van Jan Asbreuk, de Belgische haas. Foto: Tom van den Berg

Ook op de vergaderingen van APKV Het Oosten ontbrak Jan Asbreuk zelden op het appél. Hij bracht altijd op rustige wijze zijn inzichten naar voren, maar doorgaans genoot hij vooral van de contacten met de andere leden. In de pauze en na afloop van de bijeenkomsten, toonde Jan Asbreuk altijd grote belangstelling voor het wel en wee van de andere leden. Hij vroeg dan vervolgens hoe het met de dieren ging. En daarna had hij nog wel één of meer tips, over het fokken, over voeding of over een manier om een ziek dier weer op de been te krijgen.

We gaan Jan Asbreuk enorm missen bij APKV Het Oosten.

#APKV Het Oosten#Belgische haas#Jan Asbreuk

Previous Post

Next Post