APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Clubs uit regio trekken meer samen op

31 maart 2018 tom 0 Comments

Bestuursleden van APKV Het Oosten, ENPKV uit de gemeente Hellendoorn, De Eendracht uit Rijssen en Nut & Genoegen uit Vriezenveen hebben de afgelopen maanden tweemaal met elkaar om tafel gezeten met als insteek: hoe kunnen we samenwerken om de kleindierensport bij een breed publiek in beeld te krijgen en te houden. En hoe kunnen we meer mensen interesseren in het houden en fokken van kleindieren? Het zijn geen fusiebesprekingen, maar het is duidelijk dat veel verenigingen anno 2018 te klein zijn om zelfstandig veel activiteiten op te zetten. Bovendien is het ledenbestand vaak behoorlijk vergrijsd, met leden die in het verleden vaak al veel voor de vereniging hebben gedaan. Zij kijken naar een nieuwe generatie om de fakkel over te nemen.

Prima sfeer

De gesprekken verliepen in een bijzondere prettige sfeer. De eerste concrete stappen die worden gezet zijn bedoeld voor de leden van genoemde verenigingen zodat zij elkaar vaker tegen komen en elkaar beter leren kennen.

Stimuleren

Wat is daarbij afgesproken? De besturen gaan de leden stimuleren om zoveel mogelijk mee te doen aan de Jongdierenkeuring bij ENPKV in de nieuwe manege in Hellendoorn. Deze jongdierendag is dit jaar op zaterdag 22 september. De locatie biedt onder meer parkeergelegenheid voor de deur van de hal, een royale hal en een prima kantine om gezellig bij elkaar te zitten.

Hokbezoek

Eerder al staat een hokbezoek in Duitsland op het programma voor leden van genoemde clubs. Dat hokbezoek staat 19 mei op het programma, bij verenigingen in Nordhorn, Emsbüren en Schuttorf.

Gezamenlijk

We blijven dit jaar nog even in Duitse sferen, omdat op 3 november een gezamenlijk bezoek op stapel staat bij de kleindierenshow in Emsbüren.

Het zijn eerste stappen om met elkaar nog meer plezier te beleven aan onze schitterende hobby.

#APKV Het Oosten#De Eendracht#Duitsland#Emsbüren#ENPKV#Hokbezoek#Nut & Genoegen#Nut en Genoegen

Previous Post

Next Post