APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

APKV Het Oosten op dreef op show in Duitsland

6 augustus 2018 tom 0 Comments

Vier leden van APKV Het Oosten deden met succes mee aan de tweede internationale Offene-Grenzland Jungtierschau in het Duitse Nordhorn. De tweedaagse was georganiseerd door de konijnenfokkersvereniging RKZV I 153 Nordhorn von 1929 e.V. waar we eerder dit jaar op hokbezoek zijn geweest.

Twee jonge Nederlandse hangoor dwergen in de kleur fawn op de Jongdierenshow in Nordhorn. Foto: Tom van den Berg

Tom van den Berg deed mee met vier Nederlandse hangoor dwergen in de kleur fawn. Deze wildkleur – geel met een lichte grijze ticking – is nog niet erkend in Duitsland, maar werd onder de kleur gelb (geel) gekeurd. Een jonge ram van maart sprong het meest in het oog met de beoordeling Sehr Gut (SG) en een puntentotaal van 8/6. De 8 staat voor SG en de 6 voor vier positieve opmerkingen over positie 2 (type en bouw), positie 3 (pels), positie 4 (kop) en positie 5 (oren). Ook twee andere dieren werd met een SG (8/5 en 8/4) beoordeeld. Uiteindelijk was de score van de vier konijnen goed voor de titel Grenslandmeister.

Enkele van de door APKV Het Oosten gewonnen prijzen op de Duitse jongdierenshow. Foto: Tom van den Berg

Babs Ernst, één van onze nieuwe leden, had twee Nederlandse hangoor dwergen ingestuurd. Beide dieren in de kleurslag bruin – havanna noemen ze de kleur in Duitsland – kregen het predicaat SG met een score van 8/4. Een van de twee jonge voedsters werd met een ereprijs onderscheiden.

Met zijn tans, zwart, deed Andries van Benthem – de partner van Babs – kwam met vier dieren naar Nordhorn. Alle dieren uit april deden het prima. Een jonge voedster deed het goed met SG 8/5 en de andere drie kregen een SG 8/4. Een mooi begin van het seizoen voor Babs en Andries.

Harald Asbreuk had een ram en een voedster uit maart ingestuurd. Beide Belgische hazen deden het prima met het predicaat SG 8/5.

In totaal waren bijna 525 konijnen ingeschreven, met deelname van tien fokkers uit Nederland. Naast de inzendingen van APKV Het Oosten was ook het Vriezenveense Nut en Genoegen van de partij met twee fokkers van Vlaamse reuzen, Jorieke Hospers en Johan Leus die beiden in de prijzen vielen.

 

 

#Belgische haas#Nederlandse hangoor dwergen#Nordhorn#Nut en Genoegen#tan

Previous Post

Next Post