APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

APKV Het Oosten aan de top bij konijnen keuring

23 september 2018 tom 0 Comments

Harald Asbreuk en Andries van Benthem, beiden lid van APKV Het Oosten, wonnen zaterdag één van de hoofdprijzen op de jaarlijkse Jongdierenkeuring bij zustervereniging ENPKV. De keuring werd gehouden in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Met een Belgische haas eindigde Harald bovenaan bij de rammen, terwijl Andries bij de voedsters de overwinning behaalde met een tan, zwart. Keurmeester Peter Oude Groothuis beloonde zowel de Belgische haas als de tan met het predicaat Fraai (F) met een puntentotaal van 95, 5.

Keurmeester Peter Oude Groothuis keurt een Belgische haas van Harald Asbreuk. Foto: Babs Ernst

Bij de konijnen deden nog twee leden van APKV Het Oosten mee, Babs Ernst en Tom van den Berg. Laatstgenoemde won de prijs voor de fraaiste Nederlandse hangoor dwergen met een jonge voedster in de kleurslag fawn, predicaat Zeer Goed (ZG) en 94 punten. Hij versloeg een voedster in de kleur bruin van Babs.

Nederlandse hangoor dwerg in de kleur bruin, van Babs Ernst. De jonge voedster kreeg op de JDD het predicaat ZG. Foto: Babs Ernst

Bij de hoenders en sierduiven ontbraken helaas dieren van leden APKV Het Oosten. Jammer, omdat ENPKV, APKV Het Oosten en de clubs De Eendracht uit Rijssen en Nut en Genoegen uit Genoegen uit Vriezenveen nu juist proberen meer samen te ondernemen.

Belgische haas met fraaie stelling. Foto: Babs Ernst

Nederlandse hangoor dwerg, fawn. Jonge ram van Tom van den Berg. Foto: Babs Ernst.

#APKV Het Oosten#ENPKV#Hellendoorn#Nederlandse hangoor dwergen#tan

Previous Post

Next Post