APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Op zoek naar mooiste dieren APKV Het Oosten

12 oktober 2018 tom 0 Comments

We hebben de (lokale) media geïnformeerd over onze komende Fokkersdag. Bij deze de volledige tekst van het verstuurde persbericht:

De Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten houdt op zaterdag 20 oktober een Fokkersdag in wijkcentrum De Trefhoek aan de Ootmarsumsestraat 247-249. De leden laten daar tijdens een openbare en gratis toegankelijke keuring hun mooiste konijnen, hoenders en sierduiven beoordelen. Alle dieren worden van top tot teen onder de loep genomen door drie gerenommeerde keurmeesters: Jan Derksen bij de konijnen, Jan Kip bij de hoenders en Bennie Kleine bij de sierduiven.

Vragen stellen

De keuring begint om 10.00 uur. Publiek mag daarbij aanschuiven en kan desgewenst vragen stellen over de keuring en de dieren aan zowel keurmeesters als de deelnemers. Ook kunnen mensen bij bestuur en leden informatie vragen over het houden, fokken en showen van konijnen, hoenders en sierduiven. Of over het lidmaatschap van de vereniging.

Clubkampioen

De fraaiste dieren worden clubkampioen. Er zijn derhalve drie titels te winnen door de inzenders van de konijnen, hoenders en sierduiven. De Fokkersdag wordt omstreeks 14.00 uur afgesloten.

Activiteiten

APKV Het Oosten bestaat 89 jaar. De vereniging telt op dit moment ruim veertig leden, van wie een aantal met veel succes aan shows meedoet. Het gaat bij APKV Het Oosten echter niet alleen om het fokken van showdieren. Ook zijn er door het jaar heen activiteiten zoals het bezoeken van leden van andere verenigingen. Ook worden gezamenlijk met leden van andere clubs bezoekjes gebracht aan internationale shows en kunnen de dieren tegen een gereduceerd tarief worden geënt.

Kijk ook eens op de Facebookpagina van de vereniging.

#APKV Het Oosten#clubkampioenschap#Fokkersdag#wijkcentrum De Trefhoek

Previous Post

Next Post