APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Fokkersdag 2018: erg gezellig én prachtige predicaten

21 oktober 2018 tom 0 Comments

De jaarlijkse Fokkersdag van APKV Het Oosten – inclusief clubkampioenschapen – verliep zaterdag 20 oktober in een bijzonder ontspannen en gezellige sfeer. Weliswaar viel het aantal ingezonden dieren wat tegen, de aanwezige leden en de bezoekers van de dag in wijkcentrum De Trefhoek in Almelo hadden het bijzonder goed naar hun zin. De keurmeesters gaven bovendien de nodige hoge predicaten aan de konijnen, hoenders en sierduiven. Zo scoorde een kleurpostduif van ons jeugdlid Vera Oldenbroek hoge ogen bij keurmeester Bennie Kleine. De keurmeester uit Enschede was andermaal actief op de Fokkersdag, terwijl keurmeester Jan Kip bij de hoenders en Jan Derksen bij de konijnen voor de eerste keer dieren beoordeelden bij APKV Het Oosten.

Tan van Andries van Benthem, fraaiste konijn op twee na op Fokkersdag APKV Het Oosten. Foto: Tjamme Kamst

Kip zag vooral bij de groep Modern Engelse vechtkrielen enkele fraaie exemplaren, terwijl de Belgische hazen van Joffrey Asbreuk en een tan van Andries van Benthem bij Derksen 95 punten of meer behaalden.

Stand van imkervereniging ’t Iemenschoer. Foto: Tjamme Kamst

Aan de Fokkersdag werd dit keer ook meegewerkt door de Almelose imkervereniging ’t Iemenschoer. De vereniging was met een een stand aanwezig in De Trefhoek, inclusief bijenkast. Dat was niet alleen interessant, maar ook een toevoeging aan de show die bijzonder werd gewaardeerd.

De Fokkersdag is een plek waar leden APKV Het Oosten elkaar ontmoeten. Foto: Tjamme Kamst

Verder was het fijn om te constateren dat de leden zowel bij de opbouw van de show als bij het opruimen de handen uit de mouwen staken. Zo verliep het allemaal bijzonder vlot. En kunnen we uitkijken naar 2019, waarin APKV Het Oosten het 90-jarig bestaan gaat vieren. Voor leden en aanhang staat komende vrijdag 26 oktober echter eerst nog de jaarlijkse feestavond op het programma.

Fraaie sierduif, van jeugdlid Vera Oldenbroek. Foto: Tjamme Kamst

Uitslagen Fokkersdag 2018 APKV Het Oosten.
Konijnen: 1. en clubkampioen, Joffrey Asbreuk, met een Belgische haas; 2. Joffrey Asbreuk, met een Belgische haas en 3. Andries van Benthem met een tan.
Dwerghoenders: 1. en clubkampioen, Ronald Jansen, met Modern Engelse vechtkriel; 2. Ronald Jansen met Modern Engelse vechtkriel en 3. Joffrey Asbreuk met Modern Engelse vechtkriel.
Hoenders: 1. en clubkampioen, Wouter van de Meer met een Lakenvelder.
Sierduiven: 1. en clubkampioen, Bernard Jorink met Oosterse roller, zwart; 2. Bertus Bos met een raadsheer, rood en 3. Joffrey Asbreuk met Nederlandse Schoonheids postduif, blauwkras.
Jeugdkampioen sierduiven: 1. Vera Oldenbroek met een kleurpostduif, wit.

Op de facebook pagina van APKV Het Oosten staat een fotoreportage over de Fokkersdag.

#APKV Het Oosten#Belgische haas#Bennie Kleine#DeTrefhoek#Fokkersdag#imkervereniging 't Iemenschoer#Jan Derksen#Jan Kip#kleurpostduif#tan

Previous Post

Next Post