APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Reggeshow 2018, geen hoofdprijzen, wel prima resultaten

27 oktober 2018 tom 0 Comments

Drie leden van APKV Het Oosten behaalden prima predicaten met hun dieren op de jaarlijkse Reggeshow in Rijssen. Een show die voor de tweede keer werd gehouden in manege Achter ’n Bos. Het is een show van de vereniging De Eendracht, waar bovendien voor leden van de verenigingen Nut en Genoegen uit Vriezenveen en ENPKV uit Nijverdal het clubkampioenschap op het programma stond.

Modern Engelse vechtkriel, patrijs kleur, van Ronald Jansen, 1F op de Reggeshow. Foto: Tom van den Berg

Bij de dwerghoenders had Ronald Jansen vier jonge Modern Engelse vechtkrielen ingestuurd, allemaal in de kleur patrijs. Uitblinker was een jonge haan met het predicaat Fraai (96 punten). De overige dieren kregen stuk voor stuk een Zeer Goed (ZG) als eindbeoordeling, met 95 of 94 punten.

Deze jonge ram kreeg het predicaat Fraai op de Reggeshow in Rijssen. Foto: Tom van de Berg

Bij de konijnen deden Harald Asbreuk en Tom van den Berg mee. Harald had twee Belgische hazen meegenomen. Een jonge ram beviel de keurmeester het beste. Dit dier in de haaskleur behaalde het predicaat Fraai (F) met een puntentotaal van 95. Een jonge voedster in dezelfde kleur werd bekroond met een ZG.

Met een in april geboren ram was Tom succesvol bij een aardige klasse Nederlandse hangoor dwergen. De ram in de kleur fawn werd de beste-op-één-na bij dit ras met het predicaat F en 95 punten als eindscore. Een tweede ram van april in dezelfde kleurslag kreeg nu een ZG, terwijl een oude madagascarkleurige ram eveneens een ZG ontving van de keurmeester.

Fraaiste konijn van de Reggeshow, een Lotharinger dwerg van Henk Grievink. Foto: Tom van den Berg

Opvallend was dat bij de konijnen het fraaiste dier van de Reggeshow een lotharingerdwerg in de kleur madagascar bont werd gekozen. Het was een creatie van Henk Grievink uit Rijssen, voorzitter van zowel De Eendracht als het tentoonstellingsbestuur. De kleurslag madagascar werd begin dit jaar pas erkend door Kleindier Liefhebbers Nederland. Ook dat was de verdienste van Henk Grievink.

Om de foto’s te vergroten: ga met cursor op foto staan en klik één keer.

 

#Belgische haas#Modern Engelse vechtkriel#Nederlandse hangoor dwerg#Reggeshow#Rijssen

Previous Post

Next Post