APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Teddydwerg, wit blauwoog

Welkom Lisanne

17 mei 2021 tom 0 Comments

APKV Het Oosten heet vanaf deze plek een nieuw jeugdlid van harte welkom. Het is de 13-jarige Lisanne Grootenhuis uit Nijverdal. Lisanne heeft twee konijnen. Het zijn Teddydwerg konijnen.

Daarover vertelt Lisanne zelf: ,,Ik heb één wit konijn met blauwe ogen. Zij is een voedster, geboren op 13 februari 2021. De andere is een bruin rammetje. Hij is geboren op 21 februari 2021. Voor deze twee Teddydwerg konijntjes heb ik twee Nederlandse Hangoor Dwergen gehad. Waar we uit eindelijk ook een nestje met kleintjes van hebben gekregen.”

Ze laat verder weten konijnen heel erg leuk te vinden en ze hoopt nog een keer een nestje te fokken. Lisanne gaat naar school op Reggesteyn Noetsele en zit momenteel in de tweede klas van de havo.

Speciaalclub

Teddydwergen zijn sinds 2012 in Nederland erkend als ras in de kleuren wit blauwoog en blauw. De belangen van het ras worden vertegenwoordigd door de Rex, Rexdwerg, Satijn, Voskonijn en Teddydwergen Fokkersclub (RRSVT). Op de website van deze speciaalclub is veel meer informatie te vinden over de raskenmerken van de Teddydwerg.

Previous Post

Next Post