APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Geslaagde feestavond: smikkelen en smullen

7 mei 2023 tom 0 Comments

Om het 100-jarig bestaan van APKV Het Oosten te vieren, werd gekozen voor een gezellige avond voor leden en aanhang bij Fusion Plaza in Almelo, inclusief erelid Benno Schurink en zijn echtgenote. Het was een meer dan geslaagd samenzijn tussen een groep trouwe leden, van wie de meesten sinds jaar en dag de kleindierenhobby een warm hart toedragen.

We gaan op deze site later dit jaar uitgebreider in op het eeuwfeest. APKV Het Oosten werd in 1922 voor het eerst genoemd in de kranten uit die tijd. Verslaggevers bezochten in de beginjaren van de vereniging trouw de ledenvergaderingen en deden daar vaak uitgebreid verslag in de kolommen. Het was de tijd, waarin er zelden foto’s werden afgedrukt, laat staat afbeeldingen in kleur.

Topfokkers

APKV Het Oosten zou in de loop der jaren uitgroeien tot een vereniging met zo’n 150 leden. En die leden behaalden doorgaans prachtige succesen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Op de grootste shows in Nederland deden leden van APKV Het Oosten regelmatig mee om de belangrijkste prijzen. Om wie het precies gaat, daarover gaan we later nog meer vertellen. Het moge duidelijk zijn, dat de club uit Almelo er zelden voor spek en bonen meedeed aan evenementen, APKV Het Oosten had een reputatie hoog te houden.

Tekst gaat verder onder de foto’s (klik op foto voor vergroting:

Verbondenheid

Terug naar de feestavond: jammer genoeg is APKV Het Oosten het laatste decennium in ledental flink geslonken. En ook zijn we minder prominent op de tentoonstellingen aanwezig, mede omdat veel shows het door de besmettelijke ziekten – zoals de vogelgriep -lastig hebben. Soms werden die tentoonstellingen éénmalig afgeblazen, soms verdwenen deze helemaal van de kalender. Maar de onderlinge verbondenheid is gebleven, we blijven elkaar opzoeken, kennis en ervaringen delen. We blijven samen veel plezier beleven aan het houden, fokken en showen van onze schitterende dieren. En als we iets te vieren hebben, dan maken we er een gezellige boel van.

#100-jarig bestaan#APKV Het Oosten#Eeuwfeest

Previous Post

Next Post