APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Mooie uitsmijter showseizoen

7 mei 2023 tom 0 Comments

Het fokseizoen is voor veel leden van APKV Het Oosten in volle gang, waarbij de eerste jonge duiven, hoenders en konijnen soms al mooi uitgroeien tot mogelijk prachtige showdieren. Het showseizoen liep voor sommige fokkers nog door tot begin april. Daarbij behaalde Tom van den Berg met twee Nederlandse Hangoor Dwergen telkens hoge scores.

De twee rammen in de kleurslag fawn kwamen al goed voor de dag op de Noordshow in januari. Vervolgens werden de twee volle broers – één oude en één jonge ram – ook op waarde geschat op de Rammenshow van de Nederlandse Hangoor Dwergenclub (NHDC) in maart en tenslotte op de Rammen, Hanen en Caviashow bij OPKV in de buurtschap Giethmen, gemeente Ommen. Steeds was het resultaat na de keuring: het predicaat Fraai, met 95 of 96 punten. De catalogus van de show bij OPKV is online in te zien.

Op de rammenshow van de speciaalclub NHDC werd de oude ram nog verkozen tot één van de kleurkampioenen, zie foto onder deze tekst.

#Nederlandse hangoor dwergen#OPKV

Previous Post

Next Post