APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Erecertificaat op bondsshow NBS

18 december 2023 tom 0 Comments

Een Hollandse kropper van Robin Woudstra van APKV Het Oosten werd bekroond met een felbegeerd erecertificaat op de bondsshow van de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers verenigingen (NBS). De nationale kampioenschappen voor fokkers van sierduiven was afgelopen week ondergebracht op de Gelderlandshow in Nijmegen. Het was een bijzondere titelstrijd, omdat de NBS daarmee het 100-jarig bestaan vierde.

Overzicht leden APKV het Oosten

Naast Robin deden nog meer leden van APKV Het Oosten mee aan de NBS bondsshow: Henk Snijders met eveneens Hollandse kroppers, Bertus Bos met zijn raadsheren en Hans Oldenbroek met zijn Weense midsnavelige tuimelaars.

Robin kwam op de NBS bondsshow goed voor de dag met zijn Hollandse kroppers. Behalve zijn kampioensduif die 97 punten scoorde, werden zijn andere ingezonden Hollandse kroppers beoordeeld met 2×96 en 3×95 punten. Over de gehele linie was er dus weinig aan te merken op de kwaliteit van zijn duiven.

De predicaten waren voor Henk Snijders 96 en 95 punten, voor Bertus Bos 94, 3×93, 92 en 90 punten en voor Hans Oldenbroek 96, 2×95 en 94 punten.

#Bondsshow#Gelderlandshow#Hollandse kropper#NBS

Previous Post

Next Post