APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Hoofdprijs voor lid APKV Het Oosten

13 januari 2024 tom 0 Comments

Hij heeft het weer voor elkaar gekregen! Harald Asbreuk, lid van APKV Het Oosten, veroverde op de Oneto Haar & Duif show in Haaksbergen de prijs voor het fraaiste konijn van het evenement in het onderkomen van de Haaksbergsche Schutterij: het Schuttershoes. Deze show werd gehouden samen met de vereniging Nut & Sport Haaksbergen, dat met deze show het eeuwfeest vierde.

Uitmuntend

Harald won de hoofdprijs bij de konijnen met een Belgische haas in de haaskleur. Deze jonge voedster werd aanvankelijk beoordeeld met 97 punten. De hoofdjuryleden besloten het predicaat vervolgens te verhogen naar een U met een totaal van 98 (!) punten. De U staat voor uitmuntend.

De keurmeester liet nagenoeg uitsluitend F ( = fraai) op de keurkaart noteren bij alle onderdelen van het kampioenskonijn, met onder meer een F op type en bouw, rug- en buikbelijning, kop, oorlengte, pelslengte, pels dichtheid, pels structuur, benen en stelling, kleur en conditie. Beter dan dit kan eigenlijk niet.

Topfokker

Bij de mannelijke dieren blonk een oude ram – Belgische haas – van Harald ook al uit. Dit dier ontving na zijn beoordeling het predicaat 1F met een score van 96 punten.

Opnieuw bewees Harald zich als topfokker. Met zijn konijnen won hij meermalen de hoofdprijs op één van de kleindierenshows in Nederland.

De beoordelingskaart van het winnende konijn. Foto: Harald Asbreuk
#Belgische haas#Nut en Sport Haaksbergen#Oneto

Previous Post

Next Post