APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Kampioenen op Noordshow 2024

21 januari 2024 tom 0 Comments

De vijf leden van APKV Het Oosten die meededen aan de 43e Dierenparade Noordshow in Hardenberg deden niet bepaald mee voor spek en bonen. Op deze nationale tentoonstellingen in de Evenementenhal behoorden deze inzenders tot de uitblinkers. Harald Asbreuk won zelfs één van de hoofdprijzen met een konijn van het ras Belgisch haas. Het dier werd uitgeroepen tot één van de kampioenen in de internationale klasse. (tekst gaat verder onder de foto).

Hollandse kropper van Robin Woudstra, topdier op de Noordshow. Foto: Tom van den Berg

Mooiste kropper

Bij de sierduiven deed een Hollandse kropper in de kleur blauwbont zwartgeband amper onder voor de prestatie van de Belgische haas. Deze oud doffer van Robin Woudstra behaalde 97 punten en kreeg daarvoor het felbegeerde erecertificaat van de Nederlandse Bond van Sierduivenliefhebbers (NBS). Bovendien werd deze prachtige duif aangewezen als mooiste vogel van alle ingezonden kropper rassen.

Bij de klasse Hollandse kroppers had Robin meerdere fraaie exemplaren ingestuurd op de druk bezochte Noordshow. Hij behaalde 96 punten met een oude én een jong doffer, terwijl een oude én een jonge duivin tot een score van 95 punten kwamen. Allemaal kroppers in kleur blauwbont zwartgeband. (Tekst gaat verder onder de foto).

Kopstudie van een Raadsheer van Bertus Bos op de Noordshow. Foto: Tom van den Berg

Bijzondere kleuren

Hans Oldenbroek kreeg eveneens twee keer 96 punten voor zijn duiven van het ras Midsnavelige Wener tuimelaars in die bijzondere kleur licht ooievaar. De hoge scores kwamen op het conto van een oude én een jonge doffer.

Bij de Raadsheren had Bertus Bos in totaal zeven vogels een plek gegeven op de Noordshow. De uitblinkers waren een jonge duivin in de kleur rood gemonnikt (95 punten) en een oude doffer in de kleur geel gemonnikt (96 punten). Deze duiven met hun opmerkelijke uiterlijk trokken veel bekijks.

Konijnen

Bij de Belgische hazen had Harald een geweldige selectie ingestuurd. Al zijn hazen werden met het predicaat Fraai (F) beoordeeld, inclusief dieren die 96,5 punten kregen zoals een oude ram (1F) en een jonge voedster (3F). Al met al een prestatie om trots op te zijn. Jaar in, jaar uit lukt het Harald om zijn dieren in topvorm te krijgen op de grootste show in Nederland.

Bij de Nederlandse Hangoor Dwergen was het een oude ram van Tom van den Berg die opviel door zijn score van 19,5 punten (van de maximaal 20) op type en bouw. Deze NHD in de kleur fawn eindige op een 1F met 96 punten. De twee andere fawn kleurige, jonge rammen kregen eveneens een F. Tom had ook nog een konijngrijze, jonge ram die het prima deed: 2F met 95,5 punten.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

#Belgische haas#Dierenparade Noordshow#Erecertificaat#Hollandse kropper#midsnavelige Wener tuimelaar#Nederlandse hangoor dwerg#Raadsheer

Previous Post

Next Post