APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Gezellige jongdierendag bij ENPKV in Hellendoorn

30 september 2017 tom 0 Comments

Met bijna 200 dieren in de kooien, was de Jongdierendag van ENPKV in de splinternieuwe Hellendoornse manege ’t Oale Spoor zaterdag 30 september geen doorslaand succes. Maar daar stond tegenover dat de sfeer bijzonder goed was en bovendien werd het kleindierenfestijn door tientallen belangstellenden bezocht. Van APKV Het Oosten uit Almelo deed slechts één fokker mee, Tom van den Berg. Hij had zes jonge Nederlandse hangoor dwergen in de kleur fawn ingestuurd. Eén jonge ram van juni kreeg daarbij de beste beoordeling van keurmeester Gerrit Stoelhorst, een Fraai met een puntentotaal van 95,5. Verder was APKV Het Oosten-erelid Benno Schurink actief als hoenderkeurmeester op deze jongdierendag.

Dat het aantal dieren tegenviel had volgens mede organisator Albert Berkhof onder meer te maken met het feit dat diverse speciaalclubs op dezelfde dag hun jongdierendag hadden gepland. Diverse fokkers uit de regio kozen daarom voor een bezoek aan het evenement van de speciaalclubs. Berkhof kondigde aan dat in 2018 de Jongdierendag van ENPKV daarom een week vroeger op de kalender komt te staan, op zaterdag 22 september 2018.

Tom van den Berg maakte onderstaande sfeerimpressie, twee keer op foto klikken voor een vergroting.

 

#ENPKV#Hellendoorn#Jongdierendag

Previous Post

Next Post