APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Fokkersdag buitenkans om keuring op voet te volgen

19 oktober 2017 tom 0 Comments

Hoe weet je nu wanneer je een heel mooi konijn hebt? Wat maakt een hoen tot een kampioenskip? Wie dat te weten wil komen, kan daarvoor komende zaterdag 21 oktober terecht op de Fokkersdag van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten in De Trefhoek aan de Ootmarsumsestraat 247-249. De Fokkersdag duurt van 10.00 tot 14.30 uur en is gratis toegankelijk.

Naast hoenders en konijnen, zijn ook de fraaiste sierduiven van de leden van APKV Het Oosten te bewonderen in het wijkcentrum.

Eisen
Drie en mogelijk vier keurmeesters komen in actie op de Fokkersdag. Zij gaan alle dieren van top tot teen bekijken. Daarbij moet een dier zoveel mogelijk voldoen aan de eisen die daarvoor in een standaard op papier zijn gezet. Dan gaat het onder meer over het juiste gewicht, de lengte van de oren, de kwaliteit van de pels, de juiste kleur en het vereiste type.

Score
Elk dier krijgt aan het einde van de keuring een predicaat en/of een puntenscore. De beste dieren herken je aan het predicaat Zeer Goed (ZG) of Fraai  (F) of aan scores van 95 punten  n meer. De eigenaren van de winnende dieren mogen zich clubkampioen noemen.

Meekijken
Willem Voskamp beoordeelt de hoenders, Peter Oude Groothuis de konijnen en Bennie Kleine de sierduiven. Publiek mag over de schouders van de keurmeesters meekijken. En het is ook mogelijk vragen te stellen en in gesprek te gaan met de keurmeesters. Op de Fokkersdag zijn (bestuurs)leden van APKV Het Oosten aanwezig om vragen te beantwoorden over het houden, fokken en showen van kleindieren.

#APKV Het Oosten#clubkampioenschap#De Trefhoek#Fokkersdag

Previous Post

Next Post