APKV Het Oosten

Almelose kleindieren vereniging

Prijzenregen op Oneto

8 december 2018 tom 0 Comments

Negen leden van APKV Het Oosten deden op de 65ste Oneto kleindierenshow een flinke greep in het prijzenaanbod. Enkele opvallende resultaten: bij de Europese klasse konijnen had Harald Asbreuk de fraaiste van het hele stel met een Belgische haas (hasenkaninchen), erelid Henk Snijders behaalde bij de sierduiven met een Hollandse kropper een topscore van 97 punten, terwijl Joffrey Asbreuk bij de dwerghoenders tot de uitblinkers behoorde met een hen van het ras Modern Engelse vechtkriel.

Joffrey Asbreuk kwam ook goed voor de dag bij de Maleiers (grote vechthoenders) met in totaal vier ZG predicaten, inclusief een 1ZG met 94 punten voor de fraaiste oude hen in kleur tarwe.

Konijnen

Met een jonge ram in de haaskleur – predicaat 1F, 96,5 punten – versloeg Harald Asbreuk zijn jongere broer Joffrey bij de Belgische hazen. Met een voedster in diezelfde haaskleur deed laatstgenoemde het overigens ook prima, met de beoordeling 1F 96 punten. 

Bij de konijnen was verder actief Andries van Benthem met drie dieren bij de tans. Zijn dieren zijn op prima niveau getuige de predicaten: 1x3F met 95,5 punten, 1x4F met 95 punten en 1xZG met 93,5 punten. 

Babs Ernst en Tom van den Berg hadden Nederlandse hangoor dwergen ingestuurd op de Oneto. Laatstgenoemde had de fraaiste voedster van allemaal. Het dier van april in de kleur fawn, ontving het predicaat 1F met 95 punten. Bij de rammen van Tom van den Berg, in de kleuren fawn, madagascar en fawn-bont, bleef het bij ZG predicaten.

De twee oude bruine rammen van Babs Ernst raakten aan de F, met éénmaal ZG 94,5 en éénmaal ZG 94. Met een toch moeilijke kleur kun je daar heel blij mee zijn.

Sierduiven

Bij de sierduiven deden Bernard en Mark Jorink het keurig met hun Oosterse rollers. De kwaliteit in zowel zwart, rood als geel was prima, met een enkele uitschieter (96 punten). En dan de grote Hollandse kroppers, waar zowel Henk Snijders als Robin Woudstra een aantal duiven had ingebracht. Duiven in met name blauwbont zwartgeband. Het niveau was hoog, maar één oude doffer ging met de eer strijken. Met deze kropper vergaarde Snijders weer een zo felbegeerd erecertificaat. 

Alle leden: van harte gefeliciteerd met de behaalde predicaten en prijzen.

#APKV Het Oosten#Belgische haas#Hollandse kropper#Modern Engelse vechtkriel#Nederlandse hangoor dwerg#Oneto#oosterse roller

Previous Post

Next Post